هادی نزولی صاعقه گیر
در بسیاری از موارد شرایط طوری است که میبایست هادی نزولی صاعقه گیر عایق باشد تا تجهیزاتی که در مسیر نصب هادی نزولی قرار دارد از تاثیرات القایی ولتاژ و جریان ناشی از صاعقه حداقل میزان ممکن تاثیر بگیرند
پس از نصب صاعقه گیر ساختمان، آن را توسط یک یا چند هادی نزولی به سیستم ارتینگ اجرا شده متصل میکنیم. به هادیهای نزولی اصطلاحا هادیهای میانی نیز گفته میشود. جنس این هادیها از انواع تسمه و یا سیمهای مسی بافته شده با حداقل سطح مقطع ۵۰ میلی متر مربع انتخاب میگردد. البته در مورد صاعقه گیر ساختمان سطح مقطع ۵۰ میلی متر مربع کفایت میکند، ولی جهت نصب صاعقه گیر برای مصارف صنعتی از سیمهای مسی با سطح مقطع بیشتر از ۵۰ مانند ۷۵، ۹۰ و یا حتی ۱۲۰ استفاده میگردد. تعداد هادیهای مورد نیاز نیز با توجه به ارتفاع ساختمان مورد حفاظت تعیین میگردد که در استانداردهای NFC میتوانید جداول آنها را بیابید.
با توجه به استاندارد NFC اگر ارتفاع ساختمان از ۲۸ متر بالاتر باشد یا این که طول ساختمان از ۲ برابر ارتفاع بزرگ تر باشد بایستی برای اتصال برقگیر به سیستم زمین از ۲ هادی میانی استفاده نمود.
ذکر این نکته ضروری است که به هنگام نصب هادی نزولی و اتصالات آن باید دقت زیادی کرد. وظیفه هادیها تخلیه انرژی صاعقه میباشد و این امر باید به درستی انجام گیرد تا این انرژی خطرناک از مسیرهای نامناسب تخلیه نگردد. زیرا خطرات آن به مراتب بیشتر از خود صاعقه خواهد بود.