طرحواره سیستم اتصال زمین TN-S

تصویر شاخص
حجم فایل

392 کیلوبایت

نوع فایل

DWG

سیستم اتصال زمین

اتصال زمین برای حفاظت جان انسان و حیوان، تأمین شرایط کارکرد صحیح تاسیسات برقی و حفاظت سیستمهای آن و غیره بکار می­ رود و شامل انواع زیر است:

الف) سیستم اتصال زمین ایمنی

ب) سیستم اتصال زمین حفاظت سیستم

پ) سیستم اتصال زمین عملیاتی

ت) سیستم اتصال زمین صاعقه­ گیر

شینه اصلی اتصال زمین برای اتصال زمین حفاظتی در تاسیسات و یا اتصال زمین سیستم نیرو باید در محل ورود برق به ساختمان در نقطه سرویس مشترک (کنتور) و یا تابلوی برق اصلی ترانسفورماتور (در صورت وجود) نصب شود تا علاوه بر هادی اتصال زمین (الکترود زمین) هادی­های زیر نیز به آن وصل شوند.

الف) هادی­های حفاظتی (PF)  یا هادی­های مشترک حفاظتی – خنثی (PEN)

ب) هادی­های خنثی، برای حالتی که در نقطه سرویس مشترک اتصال زمین حفاظتی نصب شده باشد

پ) هادی­های هم­بندی اصلی برای هم­ولتاژ کردن

ت) در صورت وجود سیستم صاعقه ­گیر در طرح هادی هم­بندی سیستم صاعقه­ گیر از طریق ترمینال رسیدگی و آزمایش آن سیستم به ترمینال یا شینه اتصال زمین وصل می ­شود.

ث) در صورت وجود سیستم اتصال زمین عملیاتی این سیستم نیز به ترمینال یا شینه اصلی اتصال زمین وصل و هم­بندی می­گردد .

الکترود زمین

الکترود زمین عبارتست از یک قطعه هادی یا گروهی متشکل از قطعات هادی که در تماس مستقیم با زمین بود و با آن اتصال الکتریکی برقرار می­ کند. الکترود زمین باید از طرفی با الزامات حفاظتی سیستم و از طرف دیگر با مقررات ایمنی در برابر برق­گرفتگی در اثر تماس با بدنه­ های هادی مطابقت کند.

سیستم TN-S

سیستم TN دارای نقطه­ای است که مستقیماﹰ به زمین وصل است ( نقطه خنثی N) و کلیه بدنه ­های هادی تاسیسات برقی از طریق هادی­های حفاظتی (PE) به این نقطه وصل­ اند. بسته به نحوه استفاده از هادی خنثی (N) و هادی حفاظتی (PE) این سیستم خود به سه گونه تقسیم می­شود، این فایل نوع سیستم TN-S که در سرتاسر آن از یک هادی حفاظتی (PE) مجزا استفاده می­ شود طراحی شده است. هادی حفاظتی و از یک هادی دیگر به­ عنوان هادی خنثی استفاده می شود، در این صورت مدارهای سه فاز 5 رشته ­ای و مدارهای تک فاز 3 رشته ­ای خواهند بود.

مولد نیروی برق اضطراری به هنگام قطع برق شهر، از طریق تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک(ATS) به شبکه توزیع برق اضطراری وصل و برق مورد نیاز مصارف اضطراری را تامین می­نماید. کلیدهای خودکار (اتوماتیک) با مکانیسم موتوری و یا کلیدهای خودکار مغناطیسی (کنتاکتور) مورد استفاده در تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک (ATS) مذکور در سیستم نیروی TN-S سه فاز و نیز کلید حفاظتی اصلی مدار خروجی برق ژنراتور از نوع چهار پل و بقیه کلیدهای حفاظتی تابلو برق اصلی آن از نوع سه پل خواهند بود.

اجرای تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک (ATS) مولد نیروی برق اضطراری در سیستم نیروی TN-S سه فاز و نیز کلیدهای حفاظتی اصلی مدار خروجی برق ژنراتور برق اصلی آن از نوع سه پل خواهند بود.

ترمینال نقطه خنثی (N) ژنراتور برق اضطراری سه فاز در سیستم نیروی TN-S، باید از طریق هادی عایق­دار با حداقل سطح مقطع هادی اتصال زمین سیستم نیرو به ترمینال یا شینه اصلی اتصال زمین وصل شده و علاوه بر آن هادی حفاظتی خنثی (PEN) نیز باید به ترمینال یا شینه حفاظتی – خنثی (PEN) تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک مولد نیروی برق اضطراری متصل گردد.

بدنه دستگاه مولد نیروی برق اضطراری در سیستم نیروی TN-C نیز به هادی حفاظتی-خنثی (PEN) تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک مولد نیروی برق اضطراری وصل گردد.

ترمینال نقطه خنثی (N) ژنراتور برق اضطراری سه فاز در سیستم نیروی TN-S باید از طریق هادی عایق دار با حداقل سطح مقطع برابر با سطح مقطع هادی اتصال زمین سیستم نیرو مستقیما به ترمینال یا شینه اصلی اتصال زمین وصل گردد. بدنه دستگاه نیز دز این سیستم نیرو از طریق هادی عایق دار با حداقل سطح مقطع برابر با سطح مقطع هادی اتصال زمین سیستم نیرو به عنوان هادی حفاظتی (PE) مستقیما به ترمینال با شینه اصلی اتصال زمین وصل می ­گردد.

 

 

طرحواره سیستم اتصال زمین TN-S

همچنین ممکن است دوست داشته باشید…

قیمت دوره

تومان15,000

تعداد
امتیازی ثبت نشده است
سطح آموزش پیشرفته
تعداد دانشجو : 3
تاریخ انتشار: 17 آذر 1400آخرین بروزرسانی: 28 آذر 1401تعداد بازدید: 643
قوانین استفاده
فروشنده

مهندس یوسف بلقیس آذر

قیمت دوره

تومان15,000

تعداد