برای اتاق و زیرزمین ترانسفورماتور در ساختمانی که دارای سیستم اعلام حریق می باشد، باید دتکتورهای اعلام حریق مناسب پیش بینی شود.
در ساختمانهایی که به سیستم اعلام حریق مجهز میشوند. علاوه بر محلهای نصب انواع دتکتورها بر حسب ضرورت، حداقل در محلهای زیر نیز باید دتکتور مناسب با نوع کاربری و شرایط محیط (دودی، حرارتی، ترکیبی و غیره) نصب شود.
سیستم اعلام حریق عموماﹰ به دو نوع متعارف و آدرسپذیر که با توجه به شرایط و نیاز سیستمهای موجود در ساختمان، سطح زیر بنا، کاربری ساختمان، ریسک حریق و سایر عوامل دیگر انتخاب میگردد و بسته به نوع آن شامل اجزایی از قبیل انواع دتکتورها، شستی، آژیر یا زنگ، نشانگر نورانی، انواع اینترفیسها، ایزولاتور، هشدار دهنده نوری، پانل تکرار کننده، پانل نمایشگر تصویری نشان دهنده محل حریق، مدارهای ارتباطی، مرکز اعلام حریق و غیره میباشد.
مراکز سیستم اعلام حریق باید از نوع تحت مراقبت دائم باشد و بهگونه ای که عمل یکی از دتکتورها و یا شستیهای حریق و سایر اجزاء آن سبب اعلام حریق در مرکز گردد.
دتکتورهای سیستم اعلام حریق شامل انواع دتکتورهای حرارتی، دودی، ترکیبی گازی، خطی، کابلی، شعله ای، دتکتور با حساسیت بسیار بالا و غیره می باشد که با توجه به نیاز و کاربری فضا و ریسک حریق انتخاب میگردد.
سطح پوشش و حدود عملکرد هر یک از انواع دتکتورها که در استانداردهای معتبر تعیین گردیده، باید توسط طراح رعایت گردد.
پیشبینی چراغ نشانگر در سیستم اعلام حریق متعارف برای تشخیص فعال شدن شرایط دتکتورهایی که محل نصب آنها در سقف و یا کف کاذب، فضاهای در بسته و یا غیر قابل رویت میباشند، استفاده میشود.
تبصره: در سیستم اعلام حریق آدرسپذیر به علت اینکه محل و آدرس فعال شدن و شرایط دتکتورهای اعلام حریق در تابلوی مرکزی مشخص میشود بدین جهت میتوان از نصب چراغ نشانگر برای دتکتور اعلام حریق در این سیستم صرفنظر نمود.
فاصله دتکتورها از یکدیگر، موانع، دریچه های هوا، چراغهای روکار سقفی، دورترین نقطه از دیوارهای اطراف و نیز ارتفاع نصب قسمت حس کننده دود و حرارت دتکتور از سقف و غیره که در استانداردهای معتبر تعیین گردیده، باید توسط طراح رعایت گردد.
حداکثر فاصله نصب دتکتور از بازشوی در کابین آسانسورها چاه آسانسور و شفتهای عمودی دارای در و یا قابل دسترس در طبقات ساختمان 1.5 متر میباشد
پیش بینی دتکتور برای سقف کاذب و همچنین کف کاذب باید بر اساس استانداردهای معتبر انجام گیرد، دتکتورهای نصب شده در داخل سقف و کف کاذب باید قابل دسترس باشند.
نصب دتکتور اعلام حریق در سقف قسمت خروجی کلیه پلکانهای خروج بسته الزامی است.
چنانچه جریان هوای موجود در فضا ناشی از خروج و یا تخلیه هوا در سیستم هوا رسانی تاسیسات مکانیکی طبق استانداردهای معتبر در انتخاب محل نصب و تعداد دتکتورهای مورد نیاز فضا موثر باشد، در این شرایط به منظور تامین کارکرد مناسب دتکتورها، رعایت استانداردهای مذکور در این خصوص الزامی خواهد بود.
در طراحی سیستم دتکتور خیلی حساس دودی (با سیستم نمونه گیری از هوا به واسطه مکش هوا و دتکتورهای خاص)، رعایت دستورالعمل سازندگان معتبر آنها الزامی لست.